Migrene

Dette er en nevrologisk tilstand som forårsaker intens hodepine med korte intervaller. Symptomene  kan starte  noen dager før hodepine selv manifesterer seg også kjent som    "prodrom" -scenen. I løpet av dette stadiet har det blitt funnet at mange mennesker også opplever utmattelse, depresjon og tretthet.

I det øyeblikket hodepinen starter, kalles "angrepsfasen". Andre symptomer inkluderer:

 • Kvalme
 • Oppkast
 • Svimmelhet
 • smerter i hodet
 • lyssensitivitet og  følsomhet for  lyd

Utmattelse og mangel på interesse kan også sette inn etter at hodepinen avtar. Medisinsk inngrep bør søkes hvis disse hodepinene begynner å påvirke daglige aktiviteter.

Dehydrering

Hodepine utvikler seg hos mange mennesker når de ikke drikker nok vann.  Andre  grunnleggende symptomer på dehydrering inkluderer utmattelse og døsighet.

Hodepine som følge av dehydrering forsvinner ofte innen få timer etter å ha drukket vann. For å forhindredette, drikk minst 8 til 10 glass vann om dagen, mer under trening  eller på spesielt varme dager.

Medisiner

Hodepine og utmattelse er ofte grunnleggende bivirkninger av noen stoffer som diuretika og blodtrykkmedisiner fordi de drenerer kroppen av væske. Andre typer legemidler kan også forstyrre søvnmønsteret.

Koffein

Koffein stimulerer sentralnervesystemet  ved å få deg til å føle deg våken og redusere akkumulert  utmattelse, men det kan også forstyrre søvnen når det konsumes i stor mengde. Å ikka få nok søvn kan føre til utmattelse oghodepine.

the Når koffeinholdige drikker forbrukes daglig, kommer kroppen til å bli avhengig av koffein- og abstinenssymptomer som inkluderer både hodepine og utmattelse oppleves når du prøver å fjerne koffein fra kostholdet ditt.

Kronisk utmattelsessyndrom

Alvorlig  og hemmende utmattelse som ikke forbedrer seg med hvile er også et symptom på kronisk utmattelsessyndrom (CFS) og det varer i ca 4 måneder. Andre symptomer kan omfatte hyppig hodepine, muskel- og leddsmerter, søvnforstyrrelser og mangel på konsentrasjon.

Fibromyalgi

Dette er en kronisk lidelse preget av utbredt smerte og generell utmattelse. Smerten  fester seg vanligvis i  triggerpunkter over hele kroppen. Personer  som lider av  fibromyalgi kan også oppleve hyppig hodepine.

Årsaker til fibromyalgi er ennå ikke funnet av forskere og leger, men det er betydelige forbedringer på feltet daglig. Nøyaktig medisinsk diagnose bør søkes for hvis du opplever vedvarende smerte, hodepine  og utmattelse.

Søvnforstyrrelser

Hodepine og utmattelse kan også skyldes søvnforstyrrelser som søvnløshet, rastløs bein syndrom, gnissing av tenner om natten (bruxism) og søvnapné. Disse lidelsene har også vært forbundet med migrene hodepiner.

Når kroppen ikke får nok søvn, stiger stresshormon nivået (kortisol) raskt i kroppen. Andre  kjente  symptomer på høyt kortisolnivå inkluderer; humørsvingninger,  vektøkning, irritabilitet, akne, hodepine og utmattelse.

Hjernerystelse

Dette er en midlertidig  type  hjerneskade vanligvis  som følge av en skade eller innvirkning på hodet.

Akutt legehjelp  bør søkes etter en hodeskade som du tror kan føre til  hjernerystelse. utenom hodepine og utmattelse, andre symptomer på hjernerystelse inkluderer:

 • Bevisstløshet
 • problemer med minne
 • kontinuerlig oppkast
 • atferdsendringer
 • Forvirring
 • tåkesyn

Bakrus

En bakrus er en tilstand som utvikler seg etter å ha drukket for mye alkohol. Den dehydrerende effekten av alkohol på kroppen gjør den i stand til å indusere hodepine. vasodilatasjon (utvidelse av blodkar) er også et resultat av å drikke alkohol, og dette er også forbundet med hodepine.

Alkohol kan også forstyrre ditt vanlige søvnmønster slik at du føler deg omtåket og sliten   neste dag.

Forkjølelse og influensavirus

Influensa og forkjølelse forårsaket av virus har symptomer, inkludert hodepine og utmattelse, som for det meste er fulgt av feber, rennende nese, sår hals og hoste.

Anemi

Denne medisinske tilstanden oppstår som følge av at antall friske røde blodlegemer blir nedsatt i kroppen, som begrenser strømmen av oksygen til kroppsvevet. Andre symptomer på anemi inkluderer  utmattelse, svimmelhet, Korthet av pusten, blek hud og sprø negler. Hodepine kan også være et symptom på anemi indusert av jernmangel.

Menstruasjon

Noen kvinner lider av migrene under menstruasjon, og dette har vært forbundet med hormonell endring før og under menstruasjon som resulterer i både hodepine og utmattelse.

Premenstruel syndrom manifesterer seg hos noen kvinner rett før menstruasjonen starter. Symptomer på PMS inkluderer;

 • Emosjonelle utbrudd
 • Ømme bryster
 • Utmattelse
 • Hodepine
 • Økt matlyst
 • Endring i søvnmønstre

Digital øyebelastning

Å stirre på skjermen til elektroniske enheter som datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner i mange timer gir mye belastning på øynene og øynene blir trøtte, og hodepine kan utløses.

Digital øyebelastning fører også til utmattelse, søvnforstyrrelser, tap av konsentrasjon. Alle som fører til høyere nivå av utmattelse.

Se bort fra skjermen av elektroniske ting hvert 20 minutt og stirr på noe opp til 20 fot unna i minst 20 sekunder vil bidra til å bekjempe øyebelastning.

Graviditet

Symptomer på graviditet inkluderer også hodepine og utmattelse som er som følge av at kroppen produserer høye nivåer av progesteron og endringer i blodvolum under graviditet.

Lupus

Lupus, ellers  kjent som systemisk lupus erythematosus (SLE) er en kronisk autoimmun sykdom som oppstår når immunsystemet feilaktig angriper kroppen.

Vanlige symptomer inkluderer:

 • Alvorlig utmattelse
 • Hodepine
 • Utslett på kinnene og nesen
 • Smerte og betennelse i leddet
 • Hårtap
 • Raynauds fenomen; når fingrene blir hvite eller blå og kribler når det er kaldt

Hvis du opplever hodepine og utmattelse kombinert med noen av symptomene som er nevnt ovenfor, kontakt lege for å kjøre noen tester og komme frem til en diagnose.

Depresjon

Depresjon påvirker kroppen følelsesmessig og fysisk. Det forårsaket også søvnforstyrrelser som førte til både hodepine og utmattelse. Symptomer på depresjon kan omfatte  overveldende  tristhet, sosial tilbaketrekning, kroppssmerter, appetittendringer og følelsen av å være verdiløs.

En lege eller en profesjonell innen psykisk helse kan hjelpe med diagnose og behandling av depresjon.