Feber

Den raske økningen i kroppstemperaturen forårsaket av utbruddet av influensa kalles feber. Og de varierer mellom en lav grad feber på 37,8°C til så høyt som 40°C.

Det er vanlig at barn har et høyere utvalg av feber en voksne om dem er smittet av influensa, du bør kontakte legen din umiddelbart om du mistenker at barnet ditt har influensa.

Ved forhøyet temperatur kan en feberaktig følelse sette inn med symptomer som; frysninger, svette eller å være kald til tross for kroppens høye temperatur. De fleste feber kjører sin kurs og lar deg føle deg bedre på mindre enn en uke.

Hoste

Et annet symptom på influensa er tilstedeværelsen av tørr og vedvarende hoste. Hosten kan bli verre over tid og dermed gjøre det smertefullt og ubehagelig. Mange influensarelaterte hoste kan vedvare i omtrent to uker, og de er noen ganger ledsaget av kortpustethet og ubehag i brystet.

Muskelsmerter

Influensa-relaterte muskelsmerter manifesterer seg for det meste i nakke, rygg, armer og ben. De varierer i alvorlighetsgrad og kan noen ganger forårsake problemer med å utføre grunnleggende oppgaver og bevegelse.

Hodepine

Noen ganger er det første influensasymptomet som utvikler seg en alvorlig hodepine ledsaget av øyesykdommer, inkludert lysfølsomhet og følsomhet for lyd.

Tretthet

Tretthet er ikke et stort sett åpenbart symptom på influensa. Tretthet kan godt være et symptom på mange forhold. Tretthet kan komme raskt, og være vanskelig å bli kvitt.

Influensa vaksine : Fakta

Influensa, også kjent som influenza er et kronisk virus som forårsaker mye sykdommer hvert år. Aldersfaktor og tilstanden til immunsystemet spiller ingen rolle når det gjelder å bli smittet med viruset. Influensa kan inngås av friske individer og lett overføre den til venner og familie.

Influensa kan være svært alvorlig i noen tilfeller og dødsfall forbundet med influensa er vanlig blant personer i alderen 65 og over.

Den best beviste metoden for å forhindre å anskaffe influensa og overføre den til andre er tilstrekkelig vaksinasjon som er tilgjengelig som et injiserbart skudd. Jo flere mennesker som blir vaksinerte, jo høyere er sjansene for å unngå influensautbrudd. Vaksinasjon bidrar til å redusere symptomene på influensa og reduserer også mengden sykedager.

Hvordan fungerer influensavaksinen?

Influensavaksiner er laget med influensastamme som mistenkes for å være mer utbredt i den kommende influensasesongen. Denne vaksinen er laget i bulk og distribuert til helsesentre.

Når denne vaksinen injiseres, begynner kroppen aktiv produsere antistoffer for å bekjempe virusstammen, slik at hvis du kommer i kontakt med det influensaviruset senere, vil antistoffene gi beskyttelse og du kan unngå infeksjon.

Og hvis du kommer i kontakt med en annen stamme av viruset, antistoffene fortsatt tilbyr en slags beskyttelse på grunn av vaksinasjonen slik at symptomene ikke vil være så alvorlig som de kunne ha vært.

Hvem skal få influensavaksinen?

Leger foreslår at alle over seks måneder bør være tilstrekkelig vaksinert. Det er viktigere å vaksinere personer i høyrisiko kategorien  som;

 • barn under 5 år (spesielt de under 2 år)
 • voksne som er minst 65 år
 • gravide kvinner eller noen uker etter fødselen
 • personer med svakt immunforsvar som følge av kroniske medisinske tilstander

For å gi kroppen tid til å utvikle de riktige antistoffene for å kjempe i løpet av den innkommende influensasesongen, anbefaler leger at alle skal få influensavaksine innen utgangen av oktober fordi det tar kroppen nesten 2 uker å utvikle antistoffer etter vaksinasjon.

Hvor lenge varer influensaen?

I de fleste tilfeller, varer influensa virusr mindre enn en uke, men det kan ta noen dager for kroppen å gjenopprette. Tretthet er vanligvis følt i flere dager etter at influensasymptomene har blitt undertrykt.

Det anbefales at smittede mennesker holder seg innendørs i minst en dag etter at influensaviruset er utryddet (hvis personen ikke har feberreduserende legemidler). Influensaviruset kan overføres fra en smittet person en dag før symptomene er etablert og 5 til 7 dager etterpå.

Bivirkninger av influensavaksinen

Det er noen misforståelser om hvordan influensavaksinen fungerer, mange unngår det fordi de tror det vil gjøredem syke. Vaksinen inneholder døde influensavirusstammer som ikke er sterke nok til å indusere sykdom. Selv om bivirkninger av influensa skudd kan oppleves, er de vanligvis ikke alvorlig, og de er kort varig. Fordelene med influensavaksinen er større enn risikoen for mulig infeksjon.

Noen av de vanligste bivirkningene av influensaskuddet  er:

 • sårhet rundt injeksjonsstedet
 • lavgradig feber noen  dager  etter  injeksjonen
 • milde smerter og stivhet

De fleste opplever ikke noen bivirkninger, men hvis de oppstår, vare de bare maksimalt to dager.

Alvorlig allergisk reaksjon på vaksinasjonen forekommer noen ganger, i dette sjeldne tilfelleranbefales et besøk til legen

Behandle influensa

Noen ganger opplever influensainfiserte mennesker milde symptomer som lett kan behandles uten reseptbelagte medisiner. Men selv når symptomene ikke er  merkbare, er det viktig å bli hjemme og unngå kontakt med andre mennesker.

Følgende trinn bør tas når du begynner å merke symptomer;

 • Øk væskeinntaket. Væsker som; vann, suppe og flavored drinker som har lite   sukker.
 • Bruk medisiner for symptomer som hodepine
 • Vask hendene for å hindre spredning av viruset, og andre overflater for å redusere risikoen for overføring i  huset.
 • Bruk tørkepapir om du  nyser, og kast det umiddelbart

Hvis symptomene  vedvarer eller blir verre,  kontakt legen din for mulig reseptbelagte antivirale medisiner. Jotidligere du starter det antivirale stoffet, jo mer effektivt virker det,  så det anbefales å starte behandlingen innen 48 timer fra første symptomstart.

Personer med høy risikofaktorer og influensarelaterte komplikasjoner anbefales å kontakte legen sin så snart symptomene begynner å manifestere seg.

Høyrisikogruppe av mennesker inkluderer;

 • personer med svekket immunforsvar
 • gravide kvinner eller noen uker etter fødselen
 • voksne fra 65 år
 • barn under 5  år (spesielt de under 2 år)
 • personer som bor i kroniske helseinstitusjonereller sykehjem
 • personer med hjerte- eller lungesykdom
 • Indiansks (amerikansk indisk eller Alaska Native) avstamning

Helsepersonellet vil  teste for influensaviruset med en gang  og foreskrive en antiviral medisinering for å forhindre komplikasjoner.

Medisiner for influensa symptomer

Medisiner  som gir stor lindring fra influensasymptomer er tilgjengelige i forskjellige former, inkludert;

 • Smertestillendemidler :  Smertestillende  legemidler  som paracetamol og ibuprofen  bidrar til å lette noen av symptomene på influensa som; muskelsmerter, smerter, hodepine og feber.

ADVARSEL:  På grunn av risikoen for å utvikle en tilstand som kalles Reyes syndrom, er barn og tenåringerbegrenset fra å ta aspirin for en sykdom.

 • Decongestants: Denne medisinen vil hjelpe med relieving nesetetthet og også  undertrykke trykket ibihulene og ørene. Pass på at du leser etikettene på eventuelle decongestant du velger fordi de alle har noen form for mild bivirkning.
 • Slimhinne: Denne  kategorien av medisiner løsnerdet tykke slimet som tetter opp sinusen og induserer hoste.
 • Hoste: Hoste dråper eller en blanding av honning og sitron er kjente rettsmidler for å lindre vondt i halsen, og hoste som er symptomer på influensa. De anbefales løsninger hvis du  ikke har lyst til å bruke medisiner.

Vår forsiktig med å kombinere medisiner fordi kombinasjonen kan resultere i uønskede bivirkninger. Bare medisiner som strengt gjelder for predominant symptomer bør brukes.

Mye hvile er nødvendig fordi kroppen er stadig utmattet av influensaviruset. Ta sykefravær, bli hjemme og bli frisk. Hold deg unna arbeidsplassen eller skolen hvis du har  feber..

Vann,  juice, sportsdrikker og suppe bør også konsumeres i store mengder, slik at kroppen kan holde seg  hydrert. Varm suppe og te  gir også den ekstra fordelen av å lindre eventuelle smerter som kan oppstå i halsen.

Influensasymptomer hos voksne

Voksne viser feber  når de er smittet med influensaviruset, og noen ganger kan de være  alvorlige. Hos mange voksne er det tidligste symptomet på influensainfeksjonen en plutselig økning i kroppstemperaturen.

Kroppstemperaturen hos voksne blir vanligvis ikke pigg med mindre de har en alvorlig infeksjon. Selv om andre virusinfeksjoner kan forårsake feber med lav grad,  forårsaker  influensa betydelig økning i kroppstemperaturen som kan være større enn 37,8 °C.

Influensainfeksjon hos barn og voksne er alltid forskjellige, men de deler mange av de samme symptomene som kan variere i alvorlighetsgrad.

Inkubasjonsperioden for influensa?

Inkubasjonsperioden refererer til hvor lang tid viruset tar for å utvikle seg i kroppen.   Influensa tar vanligvis en til fire dager å fullt inkubere i løpet av hvilken tid symptomene ikke kan manifesteres, men det betyr ikke at det ikke kan overføres. Mange mennesker er i stand til å infisere andre mennesker en dag før symptomene vises.

De mange mengdene små dråper som blir utvist når vi nyser, hoster eller snakker, sprer influensaviruset. Dråpene kommer inn i kroppen gjennom  åpninger i nese, munn eller øyne, og de kan også skaffes opp ved åberøre nesen, munnen eller øynene etter å ha rørt  en overflate viruset er på.

"24-timers influensa"

Den "24-timers influensa" har ingen forbindelse med influensa bortsett fra navnet, men det er en annen vanlig infeksjon som er forårsaket av en slekt av virus kalt norovirus.

Følgende er symptomer av en norovirusinfeksjon;

 • Diaré
 • Kvalme
 • Oppkast
 • Magekramper

Den 24-timers influensa kalles også mageinfluensa fordi dens symptomer forekommer i tarmkanalen, og det kan gjøre deg syk i opptil tre dager.

Influensa og 24-timers influensa viser ulike symptomer hos smittede mennesker siden influensa er en luftveissykdom med symptomer som inkludererer:

 • Hoste
 • Hodepine
 • Feber
 • Rennende nese
 • Smerter i kroppen

Få mennesker smittet med influensa kan oppleve kvalme og oppkast i perioden når de er syke, men de er ikke veldig vanlige hos voksne.

Er influensa smittsom?

Alle som har influensa er smittsomme fra så tidlig som en dag før utseendet av symptomer som betyr at smittede mennesker kan dele viruset før de selv innser at de er smittet.

Infiserte mennesker kan fortsatt være smittsom fem til syv dager etter at symptomene   har manifestert. Barnkan fortsatt forbli  smittsom etter mer enn syv dager etter utseendet av første symptomer og personer som med et svakt immunsystem kan oppleve symptomene på influensa lenger.

Når du blir diagnostisert med influensa, gjør din del i å forhindre spredning av sykdommen. Bli hjemme, og varsle alle du har vært i kontakt med en dag før  symptomene

Naturlige influensamedisiner

Den typiske influensa går bort på mindre enn en uke selv om det er ubehandlet, men det er flere behandlingsalternativer som vil bidra til å lette effekten av symptomene.

Medisiner foreskrevet av legen kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av infeksjonen og forkorte varigheten i kroppen mens noen medisiner bidrar til å undertrykke symptomene. Tidlige symptomer kan også undertrykkes med noen naturlige rettsmidler.

Medisinsk forskning støtter noen av de naturlige rettsmidler for behandlinger som formål av:

 • Suppe:  Varm kyllingsuppe er et godt eksempel på et effektivt  influensamiddel. Den varme væsken kan lette vond hals, og gi kroppen elektrolytter mens du holder kroppen hydrert. Ifølge noen studier, kan suppe forbedre bevegelsen av hvite blodlegemer i kroppen din og dermed redusere risikoen for betennelse.
 • Honning:  Mange naturlige medisiner som brukes til behandling av hoste inneholder honning. Honning er et effektivt stoff i å undertrykke hoste, og bare en liten skje vil bidra til å stoppe en form for hoste.
 • Ingefær:  Dette har helbredende egenskaper som er i stand til beroligende sår hals, undertrykke hoste og lette kvalme. Noen sier en kopp te eller varmt vann vil ha deg til å føle deg bedre på kort tid.
 • Probiotika: Dette naturlige middelet hjelper ved å øke antall gode bakterier i magen når kroppen prøver å bekjempe en infeksjon. Å ha et sunt mikrobiome øker effektiviteten av immunsystemet som forhindrer utbruddet av nye infeksjoner og hjelper helbredelsesprosessen.

Unødvendig å si, hvile er også en  viktig del av å gjenopprette fra en influensainfeksjon. Det anbefales å få mer søvn mens kroppen kjemper hardt mot en infeksjon.

Hva forårsaker influensa?

Influensa er et virus som kan kontraheres på mange måter. De vanligste tilfellene av influensainfeksjonen er de som er kontrahert fra en nærliggende smittet person som nyser, hoster eller snakker i nærheten av deg.

Influensaviruset kan også overleve på overflater og gjenstander i to til åtte timer. Hvis en smittet person berører en vanlig overflate eller et objekt, og en uinfisert person berører den samme overflaten eller objektet, kan den uinfiserte personen få viruset. Når viruset er på hendene, kan det få inngang til kroppen hvis den samme hånden brukes til å berøre munnen, nesen eller øynene.

Vaksinasjon kan beskytte kroppen mot influensa. Immunsystemet kan forberedes for en mulig eksponering for influensaviruset ved å bli injisert med en influensavaksine. På grunn av det faktum at  influensaviruset fortsetter å endre seg, anbefales det å få et influensaskudd hvert år for å tillate immunsystemet å produsere antistoffer mot bestemte virusstammer og beskytte kroppen mot infeksjon.

Du kan bli smittet med influensa selv etter at du får influensa skutt hvis influensastammen du ble utsatt for er ikke belastningen som brukes til å produsere vaksinen du ble injisert med. Men symptomene på denne typen infeksjon er vanligvis mindre alvorlige sammenlignet med en kropp som ikke har blitt vaksinert i det hele tatt fordi de forskjellige stammene av influensa fortsatt deler noen vanlige elementer kalt kryssbeskyttelse som gir vaksinen tid til å arbeide mot de forskjellige typer stammer.

Influensa vaksine for barn

Hundretusener av barn blir smittet av influensaviruset hvert år, hvorav noen er alvorlige nok til å kreve sykehusinnleggelse mens noen til og med fører til døden.

Et barn som blir syk av influensainfeksjon utgjør mer fare sammenlignet med smittede voksne. For eksempel har barn i alderen 5 og under en høyere risiko for å bli innlagt på sykehus for å behandle en influensainfeksjon på riktig måte, og denne sykdommen kan føre til ytterligere alvorlige komplikasjoner hos barn under to år. Hvis et barn har kroniske medisinske tilstander som diabetes eller astma, kan influensa forverre deres tilstand, så du bør gjøre en umiddelbar avtale med legen din hvis du tror barnet ditt kan ha blitt utsatt for influensa eller viser influensa symptomer.

Vaksinere barn (så unge som seks måneder  gamle) hvert år er den beste måten å beskytte dem mot influensaviruset. Influensavaksinasjonen er tilgjengelig som injeksjoner, og det er viktig at du søker legens mening før de injiseres med vaksinen.

Noen ganger krever barn mellom seks måneder og åtte år to doser av vaksinasjonen for tilstrekkelig beskyttelse mot viruset, spesielt hvis barnet får vaksinen for første gang.

Antall doser vaksinasjon barnet får i tidligere år ikke antallet de skal få for den kommende influensasesongen, legen vil bidra til å foreskrive hvor mange doser barnet trenger.

Babyer som ikke er opptil 6 måneder gamle er for unge til å bli injisert med en influensavaksine, så den eneste måten å beskytte dem på er ved å få alle rundt seg, inkludert familie, venner og omsorgsleverandører vaksinert.