Kom i gang

En av fire kvinner dør av hjertesykdom i EU som gjør hjerte-sykdommer den ledende aktoren innenfor død blant amerikanske kvinner. Den enkleste og en av de beste måtene å forebygge hjertesykdommer på, er øvelser som også er gunstig for mental og godt for bein helse.

Gå gjennom 30 minutter med bevegelse minst fire dager hver uke. Den beste typen trening er aerob eller cardio trening, og det inkluderer følgende;

 • Jogging
 • Dansing
 • Svømming

Kombiner rutiner og hold treningsplanen spennende ved å prøve ut ulike aktiviteter,  og du kan også invitere en venn til å bli med deg for å holde en høy moral.

Men, cardio øvelser alene er ikke nok for optimal helse og fitness så det bør kombineres med noen form forstyrketrening for å bygge musklene, forbedre stoffskiftet og bidra til å holde beina sterke. Dette er  spesielt viktig for  postmenopausale kvinner.

Spis et balansert kosthold

Et godt og næringsrikt kosthold er den primære faktoren som en sunn livsstil. Bortsett fra vekttap eller vedlikehold av kroppsvekt, balansert kosthold er svært viktig for en kvinnes generelle helse. Et sunt måltid bør gi vitaminer, mineraler og næringsstoffer som er ansvarlige for vekst, vedlikehold og utvikling av kroppen.

Å spise et nærende kosthold begynner med å unngå usunn mat som bearbeidede måltider som ofte er fulle av sukker, salt, usunt fett og overskytende kalorier. Sunn type måltider som bør prioriteres inkluderer;

 • frisk frukt og grønnsaker
 • hele korn
 • bønner, grønne grønnsaker og andre matvarer som er rike i fiber
 • fersk fisk
 • magre kjøtt og fjærfe
 • sunt fett (nøtter og olivenoljer)
 • fettfattig meieri

Når du handler dagligvarer;

 • Unngå å gå rundt i hyllene på butikken. Ofte står frukten ved inngangen.
 • Lag en liste før du forlater huset og hold deg strengt til det. Også, ikke gå shopping når du er sulten fordi sult kan påvirke din beslutning og få deg til å handle mat du ikke har behov for.

For å konkludere, å bære rundt på ekstra kroppsvekt kan i stor fall øke risikoen for å pådra seg flere medisinske tilstander, inkludert kreft, diabetes og hjertesykdommer som alle kan forebygges ved å konsumere et balansert kosthold og tilstrekkelig mosjon.

Kvinners vitaminer

Å ta en daglig multivitamin kan gi deg ekstra næringsstoffer, men det kan ikke gi de ekstra fordelene med sunn fiber og mineraler som er fått fra mat rik på vitaminer. Spise ulike typer matvarer med ulike typer farger bør gi kroppen din vitamin, mineral og fiber krav sine behov uten hjelp av et supplement.

Sunn aldring for kvinner

Så attraktiv som ideen om aldring er, blir eldre og klokere, er det ledsaget av smerter og smerter som du ikke trenger å leve med. Hos kvinner avhenger aldring på en sunn måte i stor grad av sunne livsstils valg som bør være enkle fordi de fleste av de tingene som kan gjøres for å holde en sunn kropp i dag, vil bidra til å forhindre usunn aldring.

Sunn livsstil inkluderer; å holde et sunt kosthold, holde seg aktiv og ha regelmessige medisinske undersøkelser.

De tingene som bør unngås er også inkludert ting som å bruke tobakksprodukter og overdreven drikking av alkohol. Effektiv håndtering eller unngå stress og psykiske helseproblemer som oppstår naturlig i livet kan også bidra til å bremse aldringsprosessen.

Aldring omfatter hvordan kroppen føles og hvordan kroppen ser ut. Små flekker på skinn som gjør at kroppen ser eldre ut at den faktisk kan forebygges av hudrelaterte valg du gjør i dine yngre år som solarium og lange dager brukt ved bassenget.

Effektiv bruk av solkrem med solbeskyttelsesfaktor på minst 15 kan bidra til å beskytte huden mot rynker, pigmentflekker og til og med kreft. Også bruk av verneklær og solbriller hvis du må bli utsatt for solen kan også hjelpe mye. Eventuelle endringer i fregner eller uvanlig utseende av flekker bør umiddelbart rapporteres til hudlege.

Et sunt sexliv for kvinner

Seksuell helse er et vanlig problem blant kvinner. Seksuelt behov blant kvinner spenner gjennom en lang periode, og det består av ulike problemer. Blant disse er; forebygging av uønsket graviditet og øke libido.

I de tidlige årene av en kvinnes seksuelle aktivitet faller hovedfokuset for deres seksuelle helse primært inn i disse gruppene;

 • Beskyttelse mot seksuelt overførbare infeksjoner (STI)
 • Å velge den beste prevensjonen som fungerer for deg
 • gjennom regelmessige STI-screeninger, Pap-utstryk og bekkeneksamener

Etter hvert som tiden går, endres behovene i tråd med fysiske endringer på kroppen. Noen av de nye problemene inkluderer;

 • lav libido eller sexlyst
 • manglende evne til å få orgasme
 • redusert respons på seksuell stimulering
 • ikke nok naturlig smøring for sex
 • opplever smerte under sex

Kvinner med et sunt sexliv har mye mer belønninger bortsett fra kaloriene som er brent mellom arkene, de har lavere risiko for å pådra seg kardiovaskulære lidelser som høyt blodtrykk og hjerteinfarkt. Fordelene med et oppfylt sexliv er store, og det kan vare gjennom årene.

Tid for baby

For kvinner som er gravide, prøver å bli gravid eller bare vurderer graviditet, er det viktig å forberede seg på å skape et sunt liv for det ufødte barnet og tilstrekkelige skritt for å beskytte fremtiden for den potensielle babyen.

Å ta sunne livsstilsvalg og ta godt vare på deg selv er det første og viktigste skrittet i å ta vare på ditt ufødte barn. Røyking og alkoholforbruk  under graviditet kan øke risikoen for å utvikle komplikasjoner og kan også skade barnet. Hvis du er avhengig og trenger hjelp til å stoppe, kan du snakke med legen din om grep du kan ta eller medikamenter for å slutte.

På samme måte økes en babys sjanser for å leve et sunt liv sterkt når du holder deg til ting som; å spise et balansert kosthold, ta prenatale vitaminer, være aktiv og tilstrekkelig trening.

God foreldre

Selv om det å være forelder noen ganger kan være et overveldende hardt arbeid så er det også veldig givende. Det anbefales å organisere et sterkt nettverk av venner og familiemedlemmer som du kan stole på når du har spørsmål eller når du trenger hjelp. Noen som vil være der om barnet ditt trenger å hjelp.

En gang iblant vil ikke dette nettverket av mennesker kunne gi den støtten du søker, så det kan være lurt å vurdere nettsamfunnet av foreldre som går gjennom de samme utfordringene som deg. Og selv om de kanskje ikke naboen din, online forum for samfunnet foreldre kan bli din eventuelle sikkerhetskopiere når ting blir tøffe.

Bryst helse

En av de vanligste krefttypene hos amerikanske kvinner er brystkreft. Hvis det er en historie med brystkreft i din familie eller personlig historie, så risikoen for å utvikle brystkreft blir høyere.

Det anbefales av The United States Preventive Services Task Force (USPSTF) at kvinner som har gjennomsnittlig risiko for brystkreft mellom 50 og 74 år bør screenes annethvert år.

Imidlertid er mange leger og grupper uenige med USPSTF og anbefaler årlige mammogrammer som starter i en alder av 40 eller tidligere, avhengig av om du har en familiehistorie med brystkreft. Leger oppfordrer også kvinner til å selv undersøke seg

Håndtere stress

Ansvar som; Karriere, barn, familie, venner, frivillig arbeid skaper en ekstremt stor mengde stress for mange kvinner, og dette kan resultere i ikke bare grå hår, men noen av følgende;

 • Høyt blodtrykk
 • gastrointestinale problemer som opprørt mage
 • ryggsmerter
 • relasjonskonflikter
 • søvnvansker
 • abdominal vektøkning

Følgende avslapningsteknikker kan bidra til å håndtere stresset;

 • Terapi
 • Bønn
 • Meditasjon
 • yoga eller tai-chi
 • Øvelse

Unngå kjente helserisikoer

Mange vanlige problemer påvirker både menn og kvinner, men noen er mer fremtredende hos kvinner som de er hos menn. Disse forholdene inkluderer;

Hjertesykdom hos kvinner

Kvinner har større risiko for å dø av hjerteinfarkt sammenlignet med menn. Det har vært kjent for å være den ledende dødsårsaken blant amerikanske kvinner.

Slag hos kvinner

Menn og kvinner har samme nivå av risikofaktorer for hjerneslag, men det er noen ekstra faktorer som kan øke kvinners sårbarhet for hjerneslag og gjøre dem mer sannsynlig å ha et slag sammenlignet med menn. Disse unike faktorene inkluderer;

 • bruk av prevensjon
 • Graviditet
 • hormonbehandling

Urinveisproblemer hos kvinner

Urinveisproblemer, inkludert infeksjoner og inkontinens er mer sannsynlig å infisere flere kvinner enn menn fordi kvinner har et kortere urinrør som gir bakterier en kortere avstand til å reise til blæren og starte en infeksjon.

Alkoholinntak hos kvinner

Selv om flere menn enn kvinner sliter med misbruk og avhengighet av  alkohol, så er konsekvensene av kronisk alkoholbruk dødeligere hos kvinner. Komplikasjonene som kan oppstå ved misbruk av alkohol hos kvinner inkluderer hjertesykdom og brystkreft. Barn født av  kvinner som bruker alkohol i løpet av svangerskapet utvikler ofte fosteralkoholsyndrom som fører til hjerneskade og læringsproblemer.

Depresjon hos kvinner

Depresjon er mer frodig blant kvinner mellom 14 og 25 år. Tegn på depresjon er også mer sannsynlig å bli synlige hos kvinner enn menn.

Slitasjegikt hos kvinner

Selv om denne vanlige formen for leddgikt påvirker både menn og kvinner, er det kjent for å påvirke flere kvinner over 45 år sammenlignet med menn.

Forebygge sykdom

Det beste måten å forebygge infeksjoner og sykdommer er å styre unna røyking og helt unngå røykeområder.

Andre store helserisikoer  inkluderer bruk av narkotika og alkohol. Hos kvinner bør den akseptable  mengden alkohol som kan konsumeres være 12 gram øl eller 5 gram vin eller ca 1 unse brennevin  per  dag. Risikoen for hjertesykdom kan reduseres hvis et 5-unse glass vin er full per  dag og noe  mer enn det øker   risikoen for kreft og andre  kroniske  tilstander.

Sunn tann- og munnhelse  er ikke bare å holde et sett med blendende hvite tenner, det innebærer daglig børsting og tanntråd av hulrom og tannkjøttsykdom. Å holde  sunne tenner kan også redusere sjansene for å utviklehjertesykdom.

Besøk legen

Et besøk til legen bør ikke bare være for brysteksaminering og gynekologiske  problemer. Du bør lage avtaler regelmessig for kontroller og screening og dine årlige fysiske eksamineringstimer bør omfatte alle følgende; blodarbeid, biometriske data som blodtrykk og vekt pluss andre forebyggende tester for å fange noen sykdommer sykdommer tidlig.